Hétvégi rendezvények, közlekedési változások

iho/közút   ·   2012.09.13. 12:03
A hétvégén, szeptember 15-én és 16-án tartják a Nagymező utcában a Mozsár utca és a Király utca között az ErnstFest és az Évadnyitó Pesti Broadway Fesztivál rendezvényét. Az Andrássy úton az Operaház előtt – a Bajcsy-Zsilinszky út és a Nagymező utca között – pedig szombaton 18 órától éjfélig szabadtéri programot tartanak. Ezért ezeket az útszakaszokat lezárják.

A hétvégén a 70-es és a 78-as trolik a Kossuth Lajos tér felé terelve, a Király utca – Izabella utca – Szondi utca – Vörösmarty utca – Podmaniczky utca – Kálmán Imre utca útvonalon haladnak. A módosított útvonalon a járatok nem érintik az Izabella utca, a Teréz körút, az Akácfa utca, az Andrássy út és a Zichy Jenő utca megállóhelyeket. A trolibuszokra a 73-as járat Király utca (Izabella utca), Andrássy út (Vörösmarty utca M), Podmaniczky utca, valamint Nyugati pályaudvar M (Podmaniczky utca) megállóiban lehet felszállni.

Az Erzsébet királyné útja, aluljáró, illetve a Keleti pályaudvar M (Garay utca) felé szintén terelve, a Kálmán Imre utca – Podmaniczky utca – Izabella utca – Király utca útvonalon közlekednek. A trolibuszok nem érintik a Bajcsy-Zsilinszky út, a Zichy Jenő utca, az Andrássy út M, az Akácfa utca és az Erzsébet körút megállóhelyeket. A járatokra ideiglenesen a 73-as trolibuszok Podmaniczky utca, Nyugati pályaudvar M (Podmaniczky utca), Izabella utca és Andrássy út (Vörösmarty utca M) megállóikban lehet felszállni.

A hétvégén a 105-ös buszok a módosított útvonalon közlekedő 70-es és 78-as trolibuszokra történő átszállás biztosítása érdekében mindkét irányban megállnak a 979-es busz Vörösmarty utca megállójában, ez alól kivételt szeptember 15-én, szombaton 18 óra és az üzemzárás közötti időszak képez. A 105-ös járat az egész hétvégén módosított útvonalon közlekedik, az alábbiak szerint:

Szeptember 15-én, szombaton reggel 9 órától délután 18 óráig, valamint szeptember 16-án, vasárnap reggel 9 órától este 21 óráig a Gyöngyösi utca M irányában a Bajza utca – Podmaniczky utca – Munkácsy Mihály utca – Szondi utca – Dózsa György út módosított útvonalon járnak, nem érintve a Bajza utca M és a Hősök tere M megállókat. A terelt útvonalon közlekedő járatra a 979-es járat Vörösmarty utca M megállójában, az ideiglenesen létesített Bajza utca megállóban (a Bajza utcában a Lendvai utca kereszteződése után), majd a 72-es trolibuszok Munkácsy Mihály utca és Dózsa György út megállójában lehet felszállni.

Az Apor Vilmos tér irányában a Szondi utca – Bajza utca – Podmaniczky utca – Szinyei Merse utca – Andrássy út módosított útvonalon járnak, nem érintve a Hősök tere M és a Bajza utca M megállókat. A terelt útvonalon közlekedő járatra a 72-es trolibuszok Szondi utca, Rippl-Rónai utca és Podmaniczky utca megállóiban, majd a 979-es járat Vörösmarty utca M megállójában lehet felszállni.

Szeptember 15-én, szombaton este 18 és 21 óra között a Gyöngyösi utca M irányában a Bajcsy-Zsilinszky út – Podmaniczky utca – Munkácsy Mihály utca – Szondi utca – Dózsa György út módosított útvonalon járnak, nem érintve a Bajcsy-Zsilinszky út M, az Opera M, az Oktogon M, a Vörösmarty utca (ideiglenes), a Kodály Körönd M, a Bajza utca M (az ideiglenest sem) és a Hősök tere M megállókat. A terelt útvonalon közlekedő járatra a 109-es busz Arany János utca M, majd a 72-es trolibuszok Podmaniczky utca, Nyugati pályaudvar M (Podmaniczky utca), Izabella utca, Szinyei Merse utca, Bajza utca, Munkácsy Mihály utca, Dózsa György út megállóiban lehet felszállni.

Az Apor Vilmos tér irányában a Dózsa György út – Szondi utca – Bajza utca – Podmaniczky utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Erzsébet tér módosított útvonalon járnak, nem érintve a Hősök tere M, a Bajza utca M, a Kodály Körönd M, a Vörösmarty utca (ideiglenes), az Oktogon M, az Opera M és a Bajcsy-Zsilinszky út M megállókat. A terelt útvonalon közlekedő járatra a 72-es trolibuszok Szondi utca, Rippl-Rónai utca, Podmaniczky utca, Szinyei Merse utca, Izabella utca, Nyugati pályaudvar M (Podmaniczky utca), Bajcsy-Zsilinszky út megállóiban, majd a 109-es járat Arany János utca M megállójában lehet felszállni.

Szeptember 15-én, szombaton este 21 órától üzemzárásig a Gyöngyösi utca M irányában a Bajcsy-Zsilinszky út – Podmaniczky utca – Teréz körút – Oktogon – Andrássy út módosított útvonalon járnak, nem érintve a Bajcsy-Zsilinszky út M, Opera M és Oktogon M megállóikat. A módosított útvonalon közlekedő járatra a 109-es buszok Arany János utca M, a 72-es és 73-as trolibuszok Podmaniczky utca és Nyugati pályaudvar M (Podmaniczky utca), a 923-as járat Aradi utca és a 979-es busz Vörösmarty utca megállójában lehet felszállni.

Az Apor Vilmos tér irányában a Teréz körút – Nyugati tér – Bajcsy-Zsilinszky út módosított útvonalon járnak, nem érintve az Oktogon M, az Opera M és a Bajcsy-Zsilinszky út M megállókat. A terelt útvonalon közlekedő járatra a 979-es busz Vörösmarty utca, a 923-as járat Oktogon M és Nyugati pályaudvar M (Podmaniczky utca), a 72-es trolibusz Bajcsy-Zsilinszky út, majd a 109-es busz Arany János utca M megállójában lehet felszállni.

Szeptember 15-én, szombaton 18:30 és 22:30 között az M1-es metró szerelvényei a Vörösmarty tér irányában nem állnak meg az Opera megállóhelyen.

Kapcsolódó hírek