Hibrid Volvók és még több Citaro Bécsben

Berky Dénes   ·   2014.04.25. 07:45
volvo_kiskep_forgo

Bécsben is téma mostanában az új buszok üzembe állása, a Mercedes buszokról debütálásáról az iho is beszámolt. Összesen 60 millió euró értékben vásárol az osztrák főváros 2016-ig új buszokat, 217 Citarót és hibrid Volvókat.

Zsírúj Volvo a bécsieknek, ráadásul hibrid is, így a háttérben lévő fákat is kíméli<br>A képre kattintva galéria nyílik, a fotók forrása a Wiener Linien Bildstrecke

Péntektől húsz új Citaro áll üzembe a 48A vonalon, majd két héten belül a 4A-n megjelennek Bécs első hibrid buszai, a Volvo 7900-asok, annak a típusnak a hibrid változata, amelyek hamarosan a budapesti elővárosában is közlekednek. Ezeket a Volvókat is a tavaly, a városlakók által megszavazott új színterv szerint fényezték.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Átkozott sorompók Szerbiában

iho/vasút   ·   2020.12.01. 18:00

Vajdaságban, de inkább egész Szerbián lassan már nem is újdonság, ha egy nem működő fény- és félsorompóval biztosított, vagy esetleg éppen működő berendezésű, esetleg csak kitáblázott közúti-vasúti átjáróban baleset történik.