Hídfelújítási programot indított Bécs

iho/közút   ·   2019.01.26. 16:30
hifelujitas_becsben0

Bár kevesen tudják, az osztrák fővárosban több híd van, mint Velencében: csak a város fenntartásába 826 híd, felüljáró, fel- és lehajtó tartozik. Jelentős részüket 1945 után építették, de már ezeknek is lassan lejár az élettartamuk. Az osztrák főváros éppen ezért átfogó hídfelújítási programot indított, amelynek keretében ötven hidat fiatalítanak meg. Az elkövetkező tíz évben kétszázmillió eurót fordítanak arra, hogy továbbra is biztonságosan bírják a terhelést és megfeleljenek a XXI. század kihívásainak.

Éjszakai hídellenőrzés a Brigittenauer Brückén (fotók: PID/Schaub-Walzer)

A Heiligenstädter Hangbrückénél február elején elkezdődnek az előkészítő munkálatok. Két hét alatt tizenhét próbafúrást végeznek, hogy megvizsgálják az 1973-ban épült híd körüli talaj szerkezetét, geológiai adottságait. Ezek alapján tervezik majd meg és írják ki a pályázatot a felújításhoz.

A Donaustadtbrücke a 2. és a 22. kerületet köti össze. 2010 óta az U2-es metró jár rajta

Az osztrák fővárosban egyébként nap mint nap negyven szakember ellenőrzi folyamatosan a hidak állapotát és végzi el a szükséges karbantartási munkákat.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Márpedig a karaván halad

iho.hu   ·   2024.07.14. 08:00

Kimagasló mértékben és minőségben bővül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteménye. A múzeum legújabb műtárgyai közé tartozik egy ritka Warszawa vágánygépkocsi, egy Pink Floyd különkiadású Volkswagen Golf III-as, egy Ikarus 405-ös és egy Ikarus 260 CNG-autóbusz.