Hívásra telebusz

MTI   ·   2013.11.04. 20:26

A hétvégenként a téli hétvégi menetrend szerint lehet utazni a 22-es, a 22A és a 222-es buszokon, 236-os és 236A jelzéssel pedig új autóbuszjáratokat indított a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőtől Pestszentlőrincen a Havanna-lakótelep, az Üllői út térsége és a vecsési Market Central kedvezőbb közlekedési kapcsolatának biztosítására. Az új, 236-os járat Vecsés, Market Central és a Havanna utcai lakótelep között , míg a 236A jelzésű busz Pestszentlőrinc, Mednyánszky utca és a Havanna utcai lakótelep között közlekedik. Ezzel egy időben a 166-os és 266-os járatok útvonalát módosítják, a 166A betétjárat pedig megszűnik.

A 194-es busz útvonalát lerövidítik, a Közdűlő út környéki ipartelepet hétfőtől csak az új járatként indított 194B érinti. A Határ út felől érkező 194-es busz az Ipacsfa utca felé közlekednek, majd a Tövishát utcára fordulva éri el ismét eddigi útvonalát. Az ipartelepre közlekedő 194B reggel 5 és 22 óra között jár reggel 20 percenként, más napszakokban órás követési idővel.

A III. kerületi Aranyhegyen telebuszjáratot vezetett be a BKK a 219-es járattal, ezek a buszok csak abban az esetben közlekednek reggel 6 óra és 22 óra között, ha az utazási igényt előzetesen, telefonon jelezték a tervezett végállomási indulási időpont előtt legkésőbb 30 perccel.

Szintén telebuszrendszert vezet be a központ a III. kerületi Csúcshegy városrészben, a Batthyány térről induló 260-as buszok igény esetén továbbmennek Csúcshegy felé.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.