Huszonnégy villanybuszt venne Ostrava

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.09.07. 15:00
ostrava-elektrobus2

Ostrava város közlekedési vállalata elektromos buszok beszerzésére és két töltőállomás építésére írt ki nyílt közbeszerzési pályázatot.

A beszerzés becsült értéke 420 millió korona (5,6 milliárd forint). A költségek nagy részét az EU Integrált Operatív Programjából fedezik. A pályázatok beadási határideje 2020. október 15-e. A közlekedési vállalat tizenkét méter hosszú, legalább nyolcvan utas befogadására alkalmas buszokat keres, a busz hatótávolsága egy akkumulátortöltés esetében legalább harminc kilométer kell, hogy legyen. Az elektromosbusz-tenderben a kínálati ár súlya hetven százalék, húsz százalék jut a karbantartási költségekre, öt–öt százalék pedig a szerviz paramétereire és a szervizelési feltételek előnyösségére. A járműveket a győztes gyártó a szerződés aláírását követően 21 hónapon belül köteles leszállítani a megrendelőnek.

Az előzetes piaci konzultációk már lezajlottak, ezeken a Solaris, az Ekova Electric, a Volvo és a Škoda Electric járműgyártók vettek részt. A töltőállomás építésére vonatkozó részt illetően a Heliox és ABB vállalatok vettek részt.

A közlekedési vállalat tervei szerint jövőre építik meg az egyik töltőállomást (Terminál Hranečník), 2022-ben pedig a másodikat a Valchařská utcán.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek