Huszonnyolc halott a svájci buszbalesetben!

iho/közút   ·   2012.03.14. 07:23
120314_buszbaleset2

Síelésből hazafelé tartó belga autóbusz szenvedett balesetet az éjjel Svájc Wallis kantonjában, Sierre közelében. A járművön 52 fő utazott, az első híradások szerint huszonnyolcan életüket vesztették – köztük 22 gyermek.

A gyerekcsoport Val d’Anniviers-ben, az olasz határ közelében síelt az elmúlt napokban, a flandriai Lommel és Heverlee városába, hazafelé tartottak a tragédia bekövetkeztekor. Az áldozatok között találjuk az autóbusz két sofőrjét is.

Egy belga utazási iroda Van Hool T17-ese szenvedett balesetet.

A túlélőket négy wallisi kórházban látják el, többen súlyos, életveszélyes állapotban vannak. Svájci hírforrások szerint a halálos áldozatok száma még tovább növekedhet. A buszon utazó gyermekek családtagjai a mai nap folyamán érkeznek Svájcba, pszichológusok segítenek majd a történtek feldolgozásában.

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Ez a balkanyar most más volt, ünnepibb: újra lehetett fotózni egy negyvenöt évvel ezelőtt készült fotót Szegeden

iho/közút   ·   2024.04.29. 12:10

Az 5-ös vonalon a Bartók tér és Újszeged, Gyermekkórház között négy és fél évtizede indult el a trolibusz-közlekedés, elsőként a vidéki nagyvárosok között. Emlékjeggyel, emlékmatricával és egy emlékezetes szalagátvágós balkanyarral ünnepelte az évfordulót a Szegedi Közlekedési Társaság.