Huszonöt éves a Nosztalgia: tegyék félre a második szeptemberi hétvégét!

iho   ·   2018.08.08. 16:00
strabag80

A 150 éves MÁV és a 25 éves MÁV Nosztalgia közös születésnapi rendezvényét, a Nemzetközi Járműparádét 2018. szeptember 7–9. között rendezik meg a Vasúttörténeti Parkban. Az ide érkező külföldi vendégmozdonyokkal most utazni is lehet!

Szombaton Szentendrére szervez kirándulást a MÁV Nosztalgia. A Nyugati pályaudvarról induló szerelvény Óbudáig a MÁV, onnantól a Szentendrei HÉV vonalán közeledve éri el a Dunakanyar kapujaként is aposztrofált várost, amely első sorban művészetével és kultúrájával ragadja el az oda látogatókat. Az egész napos utazás során számos fakultatív programot kínál a szervező.

Járt már Nohab a szentendrei HÉV-en, de csak anyagolni (fotó: Vörös Attila)

Tapolca mára igazi búcsújáró hellyé vált a legendás mozdonysorozat rajongói körében. Szeptember kilencedikén újabb alkalom nyílik meglátogatni Négyeske otthonát, és tenni egy egynapos kirándulást a Balaton északi partján. És hogy mi az újdonság? A hétkocsis különvonatot két Nohab dízelmozdony vontatja, amelyek közül az egyik gép – a tervek szerint az első – nem más, mint a Nemzetközi Járműparádé egyik külföldi vendége, a Németországból érkező 1227 007 pályaszámú gép. A vonatban vendéglátó kocsi közlekedik italválasztékkal, szerény snack kínálattal.

Szintén kilencedikén barangolja be Budapest vasútvonalait egy két gőzössel továbbított élményvonati kocsikból álló szerelvény. A vonat élén és végén felváltva a 424.247 és egy szlovák gőzmozdony dolgozik majd. A hozzávetőlegesen négyórás utazás során rövid, ám annál izgalmasabb szakaszokon, számos irányváltással járja be a különvonat a fővárosi vonalakat.

A Csillagtúra az alábbi útvonalat járja be:

Magyar Vasúttörténeti Park–Rákosrendező (irányváltás)–Északi összekötő vasúti híd–Óbuda (irányváltás)–Északi összekötő vasúti híd–Körvasút–Rákos (irányváltás)–Déli összekötő vasúti híd–Kelenföld–Déli összekötő vasúti híd–Kőbánya-Kispest (irányváltás)–Zugló–Magyar Vasúttörténeti Park.

A 424-es a körvasúton (fotó: Vörös Attila)

A vonatra szóló részvételi jegy az utazás napján a Vasúttörténeti Parkba való egyszeri belépésre is jogosít. A jegyet a Vasúttörténeti Park erre kijelölt pénztárában bemutatva egy karszalagot kapnak, ezt bemutatva szállhatnak fel vendégek a különvonatra.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek