Hyundai-motorvonatokat vesz a Korail

iho   ·   2014.12.11. 11:15
400px_korail

A megállapodás értéke 154,4 milliárd koreai won (körülbelül 138 millió dollár). A Korailnek ez az első járműbeszerzése az új biztonsági és engedélyezési előírások márciusi életbe lépése óta. A változások alapján a Hyundai Rotem felel a járművek karbantartásáért és javításáért a kezdeti garanciális időszak alatt. A fenntartási költségek csökkentése érdekében a gyártó a lehető legtöbb szükséges alkatrészt helyi gyártóktól szerzi majd be, minimalizálva a külföldi importalkatrészek számát.

A Korail huszonkét Hyundai Rotem-motorvonattal bővíti flottáját. A szerelvények két, jelenleg még épülő vonalon fognak közlekedni 2015 őszétől<br>(fotó: Global Rail News)

Az International Railway Journal arról ír, hogy a motorvonatok két, jelenleg még építés alatt álló vonalon fognak közlekedni. Az első villamos szerelvények az 54,8 kilométer hosszú Szongnam (Seongnam)–Incshon (Incheon)–Jodzsu (Yeoju) vonalon állnak majd üzembe, annak 2015 szeptemberére tervezett átadását követően. A szöuli metró elővárosi vonalából, a Sinbundangból a főváros délkeleti részén található Pangjónál kiágazó, kétvágányú, villamosított pálya nagyrészt az egykori Suryeo keskeny nyomközű vasút nyomvonala helyén épül ki, tizenegy állomást felfűzve. A Kjonggi (Gyeonggi) tartományban 1,8 milliárd won költségből megvalósuló vonal Szöul egyre terjeszkedő délkeleti elővárosait köti majd össze Kvangdzsunon (Gwangju) és Kondzsiamon (Gonji-am) keresztülhaladva Jodzsu városával.

A motorvonatok másik adagja az ország délkeleti partján 145,8 kilométer hosszan végignyúló Tonghe (Donghae) Nambu vonalon, Puszan (Busan) és Ulszan (Ulsan) között üzemel majd helyi vonatokként. A Pohang és Ulszan közötti 76,6 kilométeres, egyvágányú szakaszt kétvágányúsítják, továbbá a felsővezeték-rendszer is kiépül. A 2,3 milliárd wont kóstáló fejlesztésnek köszönhetően a szöuli KTX-járatok is használhatják majd a pályát, ráadásul kétszázharminc kilométer per órás sebességgel.

A Hyundai Rotem várhatóan 2016 áprilisától kezdi el szállítani a villamos szerelvényeket a Korailnek – számol be a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről,ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek