Idén is az MMV viszi a lepsényi répát

Vörös Attila   ·   2017.09.08. 18:45
0004588

Tavaly először a Magyar Magánvasút (MMV) Zrt. is beszállt a cukorrépa szállításába. Az MMV a Rail Cargo Hungariának bedolgozva a Lepsény–Kaposvár köröket járta, többnyire éjszaka. Úgy tűnik, bevált a rendszer, idén is a magánvasút viszi a Cargo lepsényi cukorrépa-vonatait. Méghozzá most saját mozdony helyett a DB Cargo magán-vasúttársaságtól bérelt géppel, a „mercilámpás” 609 011-es Sulzerrel dolgoznak. A lepsényi répavonatok a Szabadbattyán–Börgönd–Sárbogárd–Dombóvár útvonalon jutnak el Kaposvárra, ahol hazánk utolsó cukorgyára működik.

A Sárbogárd–Fehérvár (45-ös) vonalon robog az üres fordával a piros bérelt Sulzer Felsőkörtvélyesnél. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila felvételeiből!

A Rail Cargo Hungaria tájékoztatása szerint az idei répaszezon még a tavalyi és az az előtti kampánynál is erősebb lesz, amit az is jól mutat, hogy már szeptember elején megkezdődött a rakodás néhány berakóhelyen, és a tervek szerint a szokásosnál valamennyivel tovább is fog tartani a szállítás. A répavonatok közlekedtetésében nehézséget jelentenek az Érd környéki és a 40-es vonali éjszakai vágányzárak.

* *

Fotós kollégánk magánembereknek és cégeknek is vállal fotózást: esküvő, rendezvény, portré, családi képek műfajában keressék bátran Attilát az alábbi elérhetőségein!

Honlap: vorosattila.com
Facebook: Vörös Attila fotó
Instagram: vorosatil_ae
Mail: voriae@gmail.com

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek