Idén is lesz budapesti fényvillamos

iho/vasút   ·   2018.11.29. 18:30
80__PC049289

Idén már tizedik alkalommal szállít utasokat a budapesti karácsonyváró időszak fénypontja, a LED-füzérrel díszített UV villamos. A Fényvillamos a Duna-parton csilingelve a rajta utazóknak és a gyalogosoknak is felejthetetlen élményt nyújt az advent kezdetétől egészen az új év első napjaiig, Vízkeresztig. Ha a látvány a következő hetekben csak pár percre is megállására készteti a városban dolguk után siető embereket, már megérte!

A lényeg, összeszedve (forrás: Tamás Gábor)

Évről évre nagy érdeklődés kíséri az indulástól kezdve a főváros és a BKV jelképévé vált, 3500 méternyi fényfüzérrel, összesen 39 ezer 200 fehér és kék színű LED-del fénybe borított jármű útját. Az idén ötvenéves BKV különleges járművére november 29-én 16 óra 30 után lehet felszállni a 2-es villamos Jászai Mari téri megállójában. A járművet
ünnepélyes keretek között indította útjára Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója és Dr. Dabóczi Kálmán, a BKK Zrt. vezérigazgatója. A nyitóbeszédek előtt a BKV Zrt. és a Klasszik Rádió 92.1 együttműködésének köszönhetően az Óbudai Danubia Zenekar kürt kvartettje adott rövid, ám ammál nagyobb tetszést arató koncertet az érdeklődőknek. A kürtök ünnepi hangján szépen szárnyaltak Beethoven, Schubert, Brahms karácsonyt idéző dallamai.

Az ötvenéves BKV két motorkocsiból álló UV szerelvénye 2018. november 29. és 2019. január 6. között december 24-e és december 31-e kivételével naponta közlekedik délután négy óra és este fél tíz között az alábbi menetrendben jelzett vonalakon. A járművön csak érvényes jeggyel vagy bérlettel lehet utazni. A részletes menetrend ide kattintva kereshető ki.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek