Így közlekedünk, ha nem lesz Szabadság híd

iho   ·   2017.06.15. 08:45
00kicsi

Kihirdette a BKK a Szabadság híd négy nyári hétvégére (június 17–18., 24–25., augusztus 5–6. és 12–13.) szóló lezárásakor érvényes menetrendjét. A gyalogos- és főleg a turistaforgalom kedvéért, egyfajta attrakcióul szolgáló lezárás idején a Fővám tér és a Gellért tér között csak a föld alatt, a 4-es metróval mehet az, aki nem szeretne gyalogolni. Emellett a 7-es és a 133E autóbuszokat javasolják a két part közti közlekedésre.

Négy nyári hétvégén nem láthatunk ilyesmit (Kemsei Zoltán felvétele)

A pesti oldalon értelemszerűen nem közlekedik majd a 47-es és a 49-es villamos, helyettük az Arany János utcától a Fővám térig, akkumulátoros üzemmódban közlekedő 72-es troli jár. A Bartók Béla út és a Fehérvári út forgalmát a Budai fonódó hálózat meghosszabbított útvonalon közlekedő villamosai látják el: a 61-es a Szent János kórháztól (Budagyöngyétől Hűvösvölgyig vágányzár van) Budafok, Városház térig közlekedik, és újjáéled egy, a Déli pályaudvar 1999-es lezárásakor közlekedő viszonylat: az akkori 80-as szám helyett most az 56A-val juthatunk el a Szent János kórháztól a Kelenföldi pályaudvarig. A most kihirdetett menetrend a BKK közlése szerint csak a két júniusi hétvégére érvényes, augusztusra azonban valami hasonlót várhatunk.

A hétvégi forgalmi változások térképe (forrás: BKK)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.