Illegális kátyúlovag Szlovákiában

iho   ·   2013.07.16. 12:08

Díjat neveztek el Szlovákiában Milan Capákról, a kátyúlovagról, aki gerillamódszerekkel, saját költségén kezdte el feltölteni a szlovák utak kátyúit − írja a jarokelo.blog.hu nyomán az Index. A Milan Capák arany vedre díjat negyedévente ítélik oda azoknak a városoknak, amelyek a legtöbbet tették az utak kijavításáért a Járókelő blog olvasói szerint.

Capák azután kezdett a kátyúzásba, hogy felesége Rozsnyóban sétálgatva belelépett egy lyukba és kibicsaklott a bokája. A férfi 3-4 eurót költ egy kátyú kijavítására, de egy kisebb úthibát fele ennyi pénzből is tud orvosolni.

A rozsnyói hatóságok kezdetben örültek Capák tevékenykedésének, majd − állítólag politikai csatározások nyomán − hirtelen levélben szólították fel, hogy fejezze be az illegális önkéntes kátyúzást. A kátyúlovag ekkor egy hónap szünetet tartott, majd látva, hogy a város nem lépett semmit kátyú-ügyben, újra felkerekedett utakat javítani kétéves kisfiával az oldalán.

A Capákról elnevezett díjat 2013-ban elsőként Nagyszombat kapta meg.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.