Ilyenek lesznek a felszíni megállók Prágában

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.12.05. 08:45
zastavka_01

Tavasszal hirdetett tervpályázatot a prágai Fővárosi Területtervezési és Fejlesztési Hivatal (Institut plánování a rozvoje -IPR) a városi közlekedés felszíni megállóinak új és egyben egységes külalakjára. A pályázat sikereresen lezajlott, kihirdették a győztest is, amely az Artěl dizájnstúdió lett, Michal Froněk és Jan Němeček tervezői páros tollából született a pályamű. A megálló prototípusát várhatóan 2019 októberében állítják majd fel, a városi közlekedési megállók nagyüzemi lecserélése 2021-ben történhet meg. Addig még több adminisztratív feladatot kell megoldani. Többek között ki kell várni az utcabútorok jelenlegi üzemeltetőjével, a JCDecaux céggel kötött szerződés lejártát. Első hullámban 767 megállót terveznek megújítani, ezek a város legforgalmasabb helyein találhatók, jobbára villamosmegállók.

Nem is lehetne jobban illusztrálni, hogy néz majd ki az új villamosmegálló, minthogy azt egy sarki kocsma elé rajzoljuk - bravó!<br>(fotó: IPR Praha)

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek