Intermodális Angyalföld

iho   ·   2016.09.24. 08:45
00kicsi

Valljuk be, a 2-es vonal állomásainak (Rákosrendező, Angyalföld, Óbuda) utasait a jó városi tömegközlekedési kapcsolat eddig nem nagyon kényeztette el, mondhatni, a „jelen utazási igényeknek nem felelnek meg”. Észak-Buda talán az Aranyhegy megállóig majdan meghosszabbítandó 1-es villamossal megkapja összeköttetését, és Angyalföld most zajló rekonstrukciója is közelebb hozza a városhoz a vasút utasait.

A vonat végén zártárcsa, az első két vágányon pedig a bejárást tiltó vörös – így nézett ki Angyalföld állomás július elején. A képre kattintva galéria nyílik (Kadocsa Gyula felvételei)

A Béke utcai villamos új megállót kap hamarosan a vasúti töltésnél a Madridi út vonalában, amelyet aluljárórendszer köt majd össze az állomással. Közben a 2-es vonal villamosítása, és ezzel együtt az állomás vágányhálózatának korszerűsítése is megkezdődött, az állomás kijáratánál pedig épül a – már villamosított – második vágány Újpest megállóhelyig. A pályafelújítással várhatóan 2017 elejére, az aluljáróépítéssel a tél végére készülnek el.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek