Intermodális csomópont Keszthelyen

iho/közút   ·   2015.04.29. 12:27

Az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ a Közösségi közlekedés komplex fejlesztése Keszthelyen és a Zalakarosi kistérségben című projekt részeként újította fel és akadálymentesítette a keszthelyi vasútállomás mellett működő buszállomást. A korábbi csupasz betonfelületen információszolgálatnak és utasvárónak otthont adó utasforgalmi létesítményt, fedett esővárókat, kerékpárkölcsönzőt, taxidrosztot, a vasút- és hajóállomásokhoz vezető járdát építettek.

A 654 millió forint összértékű teljes projektben mintegy 115 helyszínen valósult meg fejlesztés Keszthelyen túl a zalakarosi kistérség tizenkilenc településén és Nagykanizsán. Egyebek mellett autóbuszöblöket és -fordulókat korszerűsítettek, ütemes és a csatlakozásoknál összehangolt vasúti és autóbusz-menetrendet alakítottak ki, 133 járművet GPS-szel szereltek fel, amelyeknek adatai alapján dinamikus felületű utastájékoztató rendszer is üzemel.

Vitézy Dávid az ünnepélyes projektzárón elmondta, „a kormányzat a következő években 1000 milliárd forintot fordít vasútfejlesztésre. A Székesfehérvárig már megtörtént, Zamárdiig jelenleg zajló és jövőre Balatonszentgyörgyig folytatódó átfogó pályarekonstrukcióknak köszönhetően 45 perccel rövidül a menetidő Budapestről Keszthelyig. A vasúti korszerűsítést hasznosan egészíti ki a ráhordó regionális és távolsági buszforgalom megvalósult összehangolása.”

A miniszteri biztos hozzátette, „kiemelt cél, hogy a bevált helyi gyakorlatok kiterjesztése mellett egységes buszos és vasúti menetrendi kereső és fizetési rendszer jöjjön létre az egész országban a közösségi közlekedés versenyképességének növelése, az utasok színvonalasabb kiszolgálása érdekében.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek