Intralogisztikai kiállítás Hannoverben

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.05.15. 12:35

A világ legújabb intralogisztikai megoldásait bemutató kiállítást május 19–23. között rendezik a németországi Hannoverben. A rendezvény CeMat 2014 néven fut, s több mint negyven ország ezer cége vesz részt a belső logisztikai megoldások bemutatásán. A CeMat idei mottója az „Ötletes – Integrált – Hatékony”, éppen ezért 2014-ben a legnagyobb hangsúlyt a hatékony kapcsolt raktározási technológiák kiépítésére helyezik. Nem marad el azonban a hagyományos anyagmozgatási feladatok ellátására szolgáló gépek, vagy az intelligens automatizálási megoldások bemutatása sem.

fotók: Deutsche Messe

A kiállítás áttekinthetősége érdekében a szervezők öt fő területre bontották szét a pavilonokat. A Move & Lift részlegen az anyagmozgató és emelőgépeket mutatják be, a Store & Load részlegen a legújabb raktározási és átrakodási trendek felsorakoztatását várhatják a látogatók, a harmadik, Pick & Pack részleg a csomagolási és előkészítési technika bemutatására irányul, a Logistics IT pavilonjaiban aztán a legújabb szoftverfejlesztésekről és különböző modern alkalmazásokról tudakozódhatunk. A Manage & Service részlegen pedig a világpiac legnagyobb logisztikai játékosai mutatkoznak be, mint például a DB Schenker, Kuehne + Nagel, de ott lesznek a kikötőfenntartók nagyágyúi is, mint a Niedersachen, vagy a Wilhelmshaven.



Ízelítőként talán érdemes megemlíteni a Toyota Material Handling Europe (TMHE) által kiállított HST sorozatú Toyota Tonero típusú hidrosztatikus meghajtású homlokvillás targoncáját, vagy a Kalmar cég G generációs elektromos munkagépeit. A kínai BYD bemutatja a lítuimfoszfátos akkumulátorral ellátott új emelőgépét, aminek legnagyobb előnye a gyors feltöltés (1-2 óra), a gyártó állítása szerint az akkumulátor élettartama tíz év. A holland Copal Development által bepillantást nyerhetünk a konténerkirakodó technika legújabb vívmányaiba. Ezek, és még sok más újdonság várja a CeMat 2014-re látogatókat, a belépők 25 eurótól kezdődnek (egy napra), az ötnapos bérlet 39 euróba kerül.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek