Irány a kassai mozdonyparádé!

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2015.04.17. 11:15
kiskep
Hétvégén minden (vas)út Kassára vezet. Április 18–19-én rendezik immár tizenötödik alkalommal a Mozdonyparádét a kassai fűtőházban. Minden és mindenki ott lesz, aki számít a vasút világában. A vasúttörténet nagyjai, de napjaink modern technikája is látható majd.

(fotó: rusnoparada.sk)

A magyar vasúti járműipar egyik gyöngyszeme, a 242-es sorozatú, Koporsónak becézett gőzös áll majd a Kassára tartó különvonat élére. A szerelvény a tervek szerint április 19-én, 6 óra 5 perckor indul a Nyugati pályaudvarról, s várhatóan 11 óra 5 perckor ér célba. A visszaindulást 10 perccel 17 óra előtt tervezik. Az áramvonalas magyar gyorsvonati gőzmozdony csak egyike a fő attrakcióknak. Ott lesz például a nemrég felújított tiszolci fogaskerekű gőzös is, valamint egy felújított légiós vasúti kocsi, amelyet az első világháborúban használtak a keleti fronton. Nosztalgiajáratok is közlekednek Kassára szinte minden égtáj irányából. A részletes programot a hivatalos weboldalon lehet megtekinteni, de sajnos mivel Szlovákia egy olyan ország, ahol csak egy nyelven beszélnek, így csak és kizárólag szlovákul közlik a részleteket. Ennek ellenére érdemes lesz egy kassai kiruccanást tenni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek