Irány Asztana!

iho   ·   2017.06.08. 16:42
cim

A Wizz Air megnyitotta útvonalát Budapestről Asztanába, Kazahsztán fővárosába. A legújabb WIZZ-járat hetente kétszer, csütörtökönként és vasárnaponként indul. Asztana, Kazahsztán fővárosa ipari, üzleti és technológiai központ, amely kiemelkedő gazdasági növekedésével több mint egy évtizede vonzza a befektetőket.

Asztana már a tizedik úticél, amelyre a Wizz Air 2017-ben új alacsony viteldíjas útvonalat indított Budapestről, és hamarosan elindul három további útvonal is: Szentpétervárra, Bordeaux-ba és Frankfurtba. A légitársaság így már 63 várossal kapcsolja össze a fővárost Európában és azon túl is, ezáltal a budapesti kínálat a legváltozatosabb Wizz egész hálózatában.

A Wizz hazai hálózata már 69 útvonalat kínál, Európa-szerte és a kontinensen túl 29 országgal kapcsolva össze Budapestet és Debrecent. A Wizz Air első asztanai légi járata indulásának másnapján nyílik meg a kazah fővárosban a jövő energiáit bemutató világkiállítás, amelyen kiállítóként Magyarország is részt vesz – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Budapest-Asztana járat indulásakor tartott sajtótájékoztatón. A nemzetgazdasági miniszter elmondta: a 112 ország részvételével és több millió látogatóval zajló kiállítás 2017 legnagyobb ilyen jellegű nemzetközi rendezvénye.

Asztana és így Kazahsztán lesz az idén nyári menetrendben a 42. új ország és a 111. új desztináció a budapesti repülőtér kínálatában – mondta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója az új járat elindulásakor.

Johan Eidhagen, a Wizz Air marketingigazgatója elmondta: „A közelmúltban indított kilenc új WIZZ útvonalat követően örömmel kezdjük meg legújabb járatunk üzemeltetését Budapest és Asztana között. A Magyarország és Kazahsztán fővárosait összekötő járat erősíteni fogja a két ország gazdasági és üzleti kapcsolatainak fejlődését.”

A jelek szerint a kazah főváros és Közép-Európa között erősen élénkülnek a kapcsolatok, a LOT lengyel légitársaság is most indította el asztanai járatát, amelyet heti négyszer repül Varsóból Boeing 737-800-assal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek