Ismét légi járatok Kína és Budapest között?

MTI   ·   2012.04.04. 08:24

A szerződést Bartha Ferenc, a Demján-csoport elnöke és Csen Lu, a CITS (China International Travel Service) alelnöke írták alá. Az egyezség célja a magyar–kínai turisztikai és gazdasági kapcsolatok erősítése. Bartha Ferenc hozzátette: a tervek szerint a Demján-csoport többségi tulajdonába kerül a kínai ki- és beutaztatásban érintett magyar Atlasz World Travel Kft., és a cég Kínában vegyes vállalatot hoz létre a CITS-szel. Az együttműködés keretében meg kívánják oldani a közvetlen légi kapcsolatot a kínai városok és Budapest között, illetve a magyar fővárosból történő továbbutazást. Szeretnék elérni, hogy a kínai turisták számára szükséges vízumkiadás gyorsuljon.

Demján Sándor szerint az összeköttetés nagyban hozzájárul a magyar–kínai turizmus növekedéséhez is. A napokban zajlanak a tárgyalások Kínában a lehetőségek megteremtéséről.

Csen Lu kiemelte: a terveik között szerepel, hogy 2015-re a Magyarországra érkező kínai turisták száma eléri az évi 50 ezret.

A CITS-nek jelenleg Európa 6 országában 8 turisztikai vállalata működik. A pekingi központú turisztikai holding 1954-ben alakult, mint a kínai kormány első turisztikai cége, 2009-ben tőzsdére került, tavalyi éves bevétele mintegy 2 milliárd euró.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.