Ismét lezuhant egy orosz teherszállító

iho/repülés   ·   2021.11.03. 17:05

Idén Oroszországban ez a harmadik Antonov-gépet ért katasztrófa.

Kelet-Szibériában hét fővel a fedélzetén lezuhant ez An-12-es négyhajtóműves légcsavaros-gázturbinás szállítógép, adta hírül a Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma. A gép Jakutszkból tartott Irkutszk felé, és a nagyváros repülőterének végső megközelítésekor tűnt el a radarokról. A mentőalakulatok jelentették, hogy a gép kigyulladt.

Az orosz polgári légügyi hatóság jelentése szerint a gép egyszer már megkísérelte a leszállást, majd újabb körre ment, eklkor vesztették el vele a kapcsolatot. Az Antonov egy Grodno nevű fehérorosz vállalaté volt,  személyzetet a cég szerint két orosz, három fehérorosz és két uktán állampolgár alkotta, a balesetet egyikük sem élte túl.

Az AFP jelentése arra emlékeztet, hogy ez nem az első baleset, ami az idén régi, még a szovjet korszakban készült gépekkel történt. Legutóbb Habarovszk körzetében zuhant le egy An-26-os, akkor hatan haltak meg, júliusban Kamcsatkán egy ugyancsak An-26-os katasztrófájának 28 áldozata volt. Néhány napja Dél-Szudánban zuhant le egy An-26-os, a mérleg: öt halott.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek