Ismét sárlavina zúdult a sínekre Dömösi átkelésnél

iho/vasút   ·   2019.07.27. 17:15
400px_domosiatkeles_sarlavina

Ismét győzött az időjárás és a természet a szobi, 70-es vonalon, a már-már szokásos helyen: szombaton délelőtt Dömösi átkelés megállóhely közelében a vihar után lezúduló csapadék nagy mennyiségű sarat és hordalékot mosott a vasúti pályára, ezért az egyik vágányt egy körülbelül négyszáz méteres szakaszon le kellett zárni a forgalom elől.

Másfél hónapon belül már másodjára mossa el az eső és a sár a pályát Dömösi átkelésnél (fotók: MÁV-Start)

A hordalék eltávolítása több napig eltart, addig Nagymaros és Szob állomás között csak egy vágányon, sebességkorlátozással közlekedhetnek a vonatok. A vágányzár miatt tíz-húsz perccel megnő a szakaszon a menetidő.

Legutóbb pár hete, június 19-én zúdult sárlavina ugyanott a vasúti pályára, szintén erős esőzés miatt. Akkor körülbelül tíz nap után állhatott helyre a forgalom.

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.