Itt a tavaszi hó!

iho   ·   2017.04.19. 09:05
00kicsi

21.30: A miskolci vonalon az esti órákban újraindult a közlekedés, Aszód és Isaszeg között is járnak már a vonatok. Elakadás van viszont a Cuha völgyében: Porva-Csesznek közelében dőlt a sínre több fa, elállva az útját a Győrből Veszprémbe közlekedő 39518-as személyvonatnak. A helyszín nehezen megközelíthető, a hó pedig tíz centinél is több, a tűzoltók ilyenkor Bézére szállnak és vonattal közelítik meg a helyszínt. Talán ma este is ez lesz a program.

Tehervonatnak is van már hely Gödöllőnél

14.00: Újraindult a vonatközlekedés a 71-es vonalon, a 80a-n továbbra is dolgoznak a tűzoltók a kidőlt fák eltávolításán.

A 316-os remot segélyezi a reggel óta Gödöllő bejárati jelzője előtt veszteglő Flirtöt (fotó: Vörös Attila)

13.45: A katasztrófavédelem emberei folyamatosan dolgoznak a 80a vonalon a felsővezetékre dőlt fák eltávolításán, Isaszeg és Aszód között vonatpótló buszok közlekednek. Sűrűsödnek a megrekedt szerelvényeket segélyező dízelek a vonalon: Isaszegen a 316-os remot Szergej vár munkára, a 320-as remot Dácsia pedig Aszódra tart információink szerint. A gödöllői és a hatvani személyvonatok egy részét törölték, a menetrend várhatóan csak csütörtökön áll helyre.

Flirt Pécel és Isaszeg között, az utóbbi jelenleg a végállomása a 80a személyvonatainak (fotó: Vörös Attila)

11.00: Két fővonal is elesett: a 80a-n Gödöllő és Aszód között leszakadt a felsővezeték, a gödöllői állomást és környékét áramtalanították, Isaszegtől Aszódig nincs vonatközlekedés. A 100a vonalon Cegléd és Abony között egy műszaki hibás tehervonat zárja el az egyik vágányt, itt 20–30 perces késésekre kell számítani. Szergejek segédkeznek: a 127-es vitte át az IC 682-est Hatvanból Aszódra, a Kelebia–Budapest-Keleti személyvonatot a 096-os Szergej előfogatolta.

Veszteglő személyvonatok Veresegyházon (fotó: Becsky András)

Felsővezetéki zárlat miatt a 71-es vonalon is szünetel a vasúti közlekedés Veresegyház és Vácrátót között. A hirtelen leesett hó a faágakat a vezetékre nyomta.

Az északi mellékvonalakon minden rendben levőnek látszik: Magyarnándornál kocog egy PFT-szerelvény Galbács Tamás felvételén

10.06: Budapestet is elérte a hóhelyzet: a Fogas (60-as villamos) a Karthauzi útnál történt fakidőlés miatt nem közlekedik. A svábhegyi autóbuszok a Szent Orbán térig járnak, a 22-es buszcsalád járművei a Kuruclesi úttól az Országos Korányi Intézetig nem közlekednek, nem jár a Libegő sem. A pesti oldalon a 77-es trolibusz vezetékére dőlt egy fa a Szugló utca–Miskolci utca kereszteződésben. A 63-as autóbuszok a Villám utca és Nagykovácsi, Tisza István tér között nem közlekednek.

Szakad a hó a Kőbányai úton is (fotó: Vörös Attila)

9.00: A meteorológiai előrejelzés szerint sok jóra nem számíthatunk a következő napokban sem, havat, viharos szelet jósolnak. Különösen az ország déli tájain akadályozza az ilyentájt rendkívülinek számító időjárás a vasúti közlekedést: a MÁV tájékoztatása szerint a 150-es vonalon Soltvadkert és Kiskunhalas között több helyen letört faágakat sodort a szél a pályára, ezen a szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A reggel kilenckor készült screenshot a két érintett vasútvonalon kívül több helyen jelez még késéseket

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek