Ittas volt az iskolabusz sofőrje, árokba borult a diákokkal

iho/biztos út   ·   2017.03.20. 13:19

A Krónikának Kocsis Attila Levente iskolaigazgató elmondta, a korábbi hírügynökségi jelentésekkel szemben tizenhat diákot vitt a busz. Megerősítette, minden bizonnyal felbontják a buszos céggel fennálló szerződésüket. – Nagyobb felelősségérzetet várunk el egy gyerekeket szállító cégtől – szögezte le a tanintézet vezetője.

 

Korábban írtuk:

A busz a Vajdahunyad és Déva közötti főúton haladt, amikor a baleset bekövetkezett. A járművön összesen tizenhét diák utazott – a dévai Téglás Gábor Gimnázium diákjai –, a sérülteket dévai és vajdahunyadi kórházakba szállították. Később a szülők további négy gyereket vittek kórházba kivizsgálásra. A gimnazisták egyike sem szenvedett súlyos sérülést.

Bogdan Nițu, a Hunyad Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a jármű 61 éves vezetője azt mondta, a baleset azért következett be, mert elaludt a volánnál. Az alkoholteszt során azonban kiderült, ivott, véralkoholszintje 0,34 ezrelék volt.

A sofőr ellen gondatlanságból okozott testi sértés miatt indul eljárás.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek