Debreceni járműparádé és nosztalgiavillamosozás

Ács Attila   ·   2011.08.18. 14:00
1984+1884_fooldal

Két hónappal a debreceni villamosközlekedés századik évfordulójának apropóján megrendezett programsorozat után augusztus 20-án ismét megmutatják magukat a nagyközönségnek a DKV éltes korú tujái. A kiállításnak ezúttal is a Nagyerdő, konkrétan az Aquaticum nevű megállóhely „rozsdás” vágánya ad otthont; reggel kilenc és délután négy óra között itt lehet majd megtekinteni a 1884-1984 pályaszámú ikerszerelvényt, a 260-as pályaszámú favázas villamost, és – sokak örömére – a 205-ös pályaszámú belszolgálati UV-t is. A rendezvény ideje alatt a Debreceni Villamosbarátok Társasága a gyerekeket kifestőkkel és makettépítéssel, a nagyobbakat fénykép- és emléktárgy-kiállítással, valamint villamos-KRESZ-teszttel és közlekedési totóval várja, a legjobbakat DKV-s ajándéktárgyakkal díjazzák.

Fél kettőkor nosztalgia villamos indul a Klinikától, kettőkor pedig a Nagyállomástól – a jármű ingyenesen igénybe vehető, minden megállóban megáll.

Újdonság, hogy most a „gumikerekesek” szerelmeseire is gondoltak a szervezők: egy Volvo B9L – Alfa Civis 12 típusú szóló autóbusz és egy önjáró Ganz-Solaris Trollino 12D képviseli majd napjaink tömegközlekedését, ezeket a rendezvény ideje alatt az Aquaticumtól egy kőhajításnyira, a Vigadó téren állítják ki.

További információk a DVBT honlapján, illetve a trobert@villamosbaratok.hu címen kérhetők.

A 260-as a DKV kis ékszerdoboza – ezúttal is ingyenesen lehet majd utazni rajta

Kapcsolódó hírek