Javítják az utatt, egy napra el lesz zárva a település

iho   ·   2013.04.12. 09:38

Gyöngyösoroszi-Károlytáró határában a hét elején a biztonságos közlekedést veszélyeztető módon süllyedt meg a közút. Horváth László, a Heves Megyei Védelmi Bizottság elnöke, kormánymegbízott a szakmai egyeztetést követően Vernyihel Lívia polgármesterrel közösen arról tájékoztatta az ott élőket, hogy a leggyorsabb megoldás a sérült útszakasz kiváltására a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében lévő útpadka, illetve útrézsű megerősítése. Így egy nyomsávon, váltakozó irányban biztosított a folyamatos közlekedés lehetősége – adja hírül a Heves online.

A munkálatok elvégzéséhez 2013. április 13-án, szombaton reggel 5.00 órától április 14-én, vasárnap 6.00 óráig teljes útzárat rendeltek el. Arra kérik a Károlytárón tartózkodókat, hogy ebben az időszakban ne használják az átépítés alatt álló utat, ezzel is segítve a munkálatok mielőbbi befejezését. Fontos, hogy szerezzenek be elegendő élelmiszert a hétvégére. Természetesen vészhelyzet esetén a mentők bejutását garantálják. Az útépítés ideje alatt a területen rendőrjárőr és a tűzoltóság is ügyel majd a biztonságra.

A kormánymegbízott javaslatára a Károlytáróról Bagolyirtás felé vezető erdei utat az Egererdő Zrt. járhatóvá teszi, hogy szükség esetén, természetesen fokozott figyelemmel, Galyatető felé is megközelíthető, illetve elhagyható legyen az elzárt településrész.

Időközben elindult a leszakadt út rekonstrukciójának a tervezése, ám a teljes helyreállítás várhatóan több hónapot vesz majd igénybe.

Kapcsolódó hírek