Jenbacher Pozsonyban

Arnold Balázs   ·   2013.03.30. 11:30
kiskep_jenb

A napokban készült el a GYSEV osztrák üzemrészénél szolgáló 5047 501-es Jenbacher motorkocsi tervezett időszakos műszaki felülvizsgálata, azaz revíziója a zólyomi ŽOS Zvolen járműjavítóban.

Ennek eredményeképpen keveredett a zöld-sárga motorkocsi a szlovák fővárosba, ahonnan hazafelé vezetett tovább az útja. A motorkocsi tehát nem próbázni járt északi szomszédunknál, így az újabb magyar-szlovák vasúti kapcsolatról szóló találgatások tévesnek bizonyultak.

Pozsonyban a Jenbacher<br>(fotó: Csoma Bence)

A műszaki vizsgálaton a motorkocsi sikerrel átesett, a különféle gépészeti berendezései mind megfeleltek az előírásoknak. Egy ilyen revízió alkalmával megvizsgálják, kipróbálják és ha mindent rendben találnak, érvényesítik a mozdony különféle alkatrészeit. Így például egy fékezőszelepet kettő, a főlégtartályokat öt, a vonatbefolyásoló berendezést pedig három évente kell részleteibe menően megvizsgálni. Mivel az 501-es Jenbachernél mindent rendben találtak a zólyomiak, a követlező javítási ciklusig a jármű biztonságosan részt vehet majd a forgalomban.

A motorkocsin minden rendben találtak, a szlovák fővárosból hazatérhetett<br>(fotó: Lukáš Hučko - railpage.net)

A GYSEV motorkocsiját Szlovákiában a CRW magán-vasúttársaság közlekedtette. Ez egyébként bevett gyakorlat a vasúttársaságok között, például hazánkban a WLB vonatainak többsége a GYSEV menetvonalán közlekedik.

Kapcsolódó hírek