Jöhet a drót a kettes fölé!

iho   ·   2016.06.07. 11:15
00kicsi

A kivitelezési munkákat a legjobb ajánlatot adó Strabag Vasútépítő Kft. vezette konzorcium (MVM OVIT Országos Villamostávvezeték Zrt., TRSZ Kft.) végezheti, a költség 33,6 milliárd forintra rúg, a határidő 2018.

A villamosítás munkái (a már a pályaépítéssel egy időben felállított tartóoszlopokon túl) ez év júliusában kezdődhetnek, 2017 tavaszára megépülhet az Angyalföld–Újpest közötti második vágány és a Béke útra vezető gyalogosaluljáró is. Szó van egy kisebb nyomvonalkorrekcióról is Rákosrendező–Angyalföld között, a Vasúttörténeti park mögötti ívben. Rákosrendezőtől Esztergomig a felsővezetéket 2017 negyedik negyedévére ígérik, a többi létesítmény átadási határideje 2018. Változik – sokak szerint végre – az esztergomi végállomás környéke is. Az állomás vágányhálózatát, felvételi épületét is felújítják, és a buszpályaudvart is a vasútállomás mellé helyezik, intermodális csomópontot kialakítva.

Az oszlopok egy részét már a pályafelújítással egy időben felállították (fotó: Kemsei Zoltán)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek