Jókora adag Flirtöt vesz a Koleje Mazowieckie

iho/vasút   ·   2017.10.18. 18:45
670px_flirt3

A Koleje Mazowieckie (KM) által kiírt közbeszerzési eljáráson a Stadler Flirt3-asa érte el a legmagasabb pontszámot. A svájciak kérték a legalacsonyabb árat is: a KM-nek 2,21 milliárd zlotyt (160,8 milliárd forint) kell fizetnie összesen a szerelvényekért. A Stadler lengyelországi, siedlcei üzemében megépítendő terméke a hazai Pesa és ZNTK Mińsk Mazowiecki konzorciumát, valamint a szintén lengyel Newag pályázatát utasította maga mögé.

Újabb siker a Flirtök számára: a lengyelországi Koleje Mazowieckie hetvenegy szerelvényt vásárol a Stadlertől (illusztráció: Stadler)

A hetvenegy vonatot három adagban veheti át a vasúttársaság: hat ötrészes Flirt3-as 2018 végéig érkezik, 2019-ben tíz kétrészes mini-Flirtöt építenek meg, a fennmaradó ötvenöt ötrészes vonat pedig 2019 és 2022 között állhat forgalomba. Az új, korszerű járművek érkezésével a KM selejtezheti az összes régebbi, felújítatlan EN57 sorozatú villamos motorvonatát – írja az International Railway Journal.

A Varsó környéki Mazóviai vajdaságban tevékenykedő vasúttársaság az elmúlt években jelentős flottafrissítést hajt végre. 2011-ben tizenegy Traxx villamos mozdonyt szereztek be a Bombardier-től. 2014 elején két kétszintes elővárosi ingavonatot vásároltak a Pesától; a Gama villamos mozdonyból, tíz kocsiból és egy vezérlőkocsiból álló szerelvények 2016 elején álltak forgalomba. 2014 őszén tizenkét ötrészes Impuls villamos motorvonatot rendeltek a Newagtól, a járműveket 2015 második felében vették át. A mostani üzlettel pedig a Stadlernek szavaztak bizalmat.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek