Jókora késéseket okoz a viharos szél országszerte

iho/vasút   ·   2016.12.02. 09:30

Az Alföldön sem egyszerű a közlekedés: Nagykőrös és Kecskemét között megrongálódott a felsővezeték az erős szél miatt, a vonatok helyett pótlóbuszok járnak a 140-es vonal eme szakaszán.

Korábban írtuk:

A Rákospalota-Újpest-Veresegyház-Vácrátót vonalon helyreállt a menetrendszerű vonatközlekedés. A Budapest-Vác-Szob vonalon, Nagymaros és Szob között immár mindkét vágányon járnak a vonatok, a Göd-Dunakeszi szakaszon még tart a leszakadt vezeték helyreállítása. A Dunakanyar vasútvonalán még jelentős késések vannak.

Negyed tizenegy körülre a veresegyházi vonalon lényegében helyreállt a menetrendszerű közlekedés, azonban a szobi vonalon még órákig jelentős késésekkel kell számolni

Korábban írtuk:

A viharos erejű szél miatt pénteken a kora reggeli óráktól kezdve nincs vonalfeszültség a vasúti felsővezeték-rendszerben a Rákospalota-Újpest–Veresegyház–Vácrátót vonalszakaszon. Akadozik a vonatközlekedés. Jelentős késések várhatók a veresegyházi elővárosi vonalon, a reggeli forgalomban. A vonatok egyelőre nem közlekedhetnek a műszaki, áramellátási hiba miatt. Az ELMŰ tájékoztatása szerint kiterjedt üzemzavar okozza a hibát. A MÁV-Start a nagyobb késések elkerülése érdekében vonatpótló autóbuszokat rendelt a helyszínre.

Talán jobb is, hogy a váci állomás vizuális utastéjékoztató kijelzője nem írja ki a késéseket, mert ma reggel garantáltan 'leszakana' a számoktól (fotó: Zöldi Péter)

Hat óra előtt a Budapest–Vác-Szob vonalon, Göd és Dunakeszi között az egyik vágányon leszakadt a felsővezeték. A vonatok ezen a szakaszon csak az egyik vágányon közlekedhetnek, amely jelentősen hosszabb menetidőt okoz. Nagymaros és Szob között pedig fakidőlés miatt csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok.

A szél miatt a Budapest-Székesfehérvár, illetve a Budapest-Pusztaszabolcs vonalon nyolcvan kilométer per órás sebességkorlátozást vezettek be a biztonság érdekében, emiatt az arra közlekedő vonatok menetideje meghosszabbodik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek