Jól fogy a fővárosi közlekedési mobiljegy

MTI   ·   2019.07.10. 09:00
400px_ejegy

Jelentős forgalmat generált a fővárosi közlekedési mobiljegy próbaalkalmazása az elmúlt egy hónapban – közölte a Nemzeti Mobilfizetési (NM) Zrt. A várakozásoknak megfelelően, zökkenőmentesen működik a 100E reptéri járatra váltható mobiljegy pilot projektje, amely a Fővárosi Integrált Viteldíjbeszedési Elektronikus Rendszer (FVR) első fázisaként június 3-án indult.

Viszik a fővárosi mobiljegyeket: júniusban, az első hónapban közel 3600 jegyet vásároltak

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. között létrejött szolgáltatási szerződés alapján elindított, a 100E reptéri buszjáratra mobilapplikáción keresztül megváltható mobiljegyből az elmúlt egy hónapban 3598-at vásároltak az utasok, ez 3 millió 238 ezer 200 forint forgalmat jelent. Az alkalmazást június 3–23. között a Play Áruházból és a AppStore-ból 7630 alkalommal töltötték le, a legtöbben Magyarországról, de több mint ötszáz alkalommal az Egyesült Királyságból, valamint együttesen közel hatszáz alkalommal Németországból és az Egyesült Államokból történt installálás.

Veres Mihály a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója a közleményben elmondta: a 100E buszjáraton bevezetett közlekedési mobiljegy pilot projektben a BKK-val együtt vizsgálják a mobilapplikációval történő jegyvásárlási igényeket, annak érdekében, hogy a közeli jövőben elindulhasson a főváros teljes közösségi közlekedését lefedő új mobiljegyvásárlás. A Budapesten kialakított rendszer tapasztalatait felhasználva céljuk, hogy a közlekedési mobiljegyet vidéki városok közösségi közlekedési rendszerében is megvalósítsák.

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek