Jönnek az intelligens buszmegállók Győrben

MTI   ·   2011.09.14. 21:30

Megkezdődött Győrben az intelligens buszmegállók építése – közölte a városháza szerdán. Információs tábla mutatja majd az utasoknak, hogy mikor érkezik a következő járat.

Közleményük szerint a hét végéig hét forgalmasabb ponton indulnak el a munkálatok, amelyeknek első ütemében az információs oszlopok és a jegykiadó automaták működéséhez szükséges kábelfektetéseket végzik el a kivitelező cég munkatársai. A projekt lezárulta után az információs táblán percnyi pontossággal fel tudják majd tüntetni, mikor érkezik a következő buszjárat, a vakok és gyengén látók pedig egy gombnyomással elérhetik a hangos szolgáltatást.

A buszokon láthatóvá és hallhatóvá teszik, melyik a következő megálló, és ott mely járatokra lehet átszállni. Az informatikai rendszer kiépítésével az utazóközönség interneten és mobiltelefonon is azonnal tájékozódhat a járatokat érintő változásokról.

Jelezték: a szakemberek 115 helyi járatú autóbuszba szerelik be a technikai eszközöket, húsz kiemelt buszmegállóba helyeznek ki információs táblákat, és huszonnégy éjjel-nappal működő jegy- és bérletkiadó automatát telepítenek.

A projekt teljes költségvetése 563 millió forint, amiből 56 milliót áll a győri önkormányzat és a Kisalföld Volán Zrt. alkotta konzorcium, a többit az Új Széchenyi Terv biztosította forrásból finanszírozzák. A munkálatok kivitelezője a Synergon Rendszerintegrátor Kft. és a Systrans Rendszerintegrátor Kft. – írja közleményében a városháza.

Kapcsolódó hírek