Jövő szerdán tárgyalják a főváros költségvetését

MTI   ·   2013.02.21. 11:21
A főváros idei költségvetését 323 milliárd 44 millió forintos kiadási és 258 milliárd 972 millió forintos bevételi főösszeggel tervezik. A költségvetési határozattervezetről jövő szerdán dönt a Fővárosi Közgyűlés. A 64 milliárd forintnyi hiányból 41 milliárd 378 millió forintot az előző évek pénzmaradványaiból finanszíroznak. A fennmaradó részt pedig a fejlesztési célú, 30 milliárd 189 millió forint összegű hosszú lejáratú hitellel fedezik, és 7 milliárd 495 millió forint szolgál majd a hitelek tőketörlesztésére.

A főváros pénzügyi költségvetési bizottságának csütörtöki ülésén Bagdy Gábor pénzügyi főpolgármester-helyettes jelezte: a rendelettervezet megfelel a vonatkozó törvényeknek, nem tartalmaz hiányt. Jelezte: a tavalyi évhez képest változott az állam és az önkormányzat közötti feladatmegosztás, az egészségügy után a gyermekvédelem és az oktatás is az államhoz került. Emiatt a bevételek és a kiadások is kevesebbek – tette hozzá.

A BKV finanszírozására a tervezet 58 milliárd forintot tartalmaz, ami a főpolgármester-helyettes szavai szerint teljesen fedezett, s a kormánnyal tovább folytatódnak az egyeztetések a források ügyében, amelyeket még nem terveztek be a javaslatba.

Kapcsolódó hírek