Jövőre indul az M4-es beruházás

iho/közút   ·   2012.12.20. 08:31

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat szervezésében egyeztetést tartottak a Megyeházán az M4-es autópálya Abony–Fegyvernek közötti szakasza előkészítésének aktuális helyzetével kapcsolatban. A projekt új szakaszba lépett, mivel  elkészültek az autópálya-szakasz és a Tiszapüspökinél megépülő új Tisza-híd kiviteli tervei.

Az egyeztetésre a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., a KIKSZ Közlekedésfejlesztési Zrt., valamint a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ képviselői mellett az érintett települések és szakmai szervezetek vezetői, szakemberei, illetve a térség országgyűlési képviselői is meghívást kaptak – olvasható a Szolnok.hu portálon.

Az M4-es autópálya Abony–Fegyvernek közötti szakasza előkészítése egyik mérföldkövéhez érkezett. Mi a jövőben is minden segítséget meg fogunk adni a megvalósításban érdekelt és érintett szervezeteknek annak érdekében, hogy ez az autópálya-szakasz minél hamarabb elkészülhessen – mondta Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke.

A tervező cég képviselője ismertette a kiviteli tervek szerinti elképzeléseket a 96-os kilométerszelvénytől a 125-ös szelvényig tartó fejlesztésekről. Elmondta, hogy a kiviteli tervdokumentáció több mint 120 tervet foglal magába.

Toroczkay Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infrastruktúráért Felelős Államtitkársága képviseletében hangsúlyozta, hogy reális ütemterv alapján kell megtörténnie a projekt megvalósításának. A fejlesztés minden valószínűséggel két EU-s programozási ciklust is érinteni fog, ezért kiemelt kérdés a megvalósítás szakaszolása és ehhez kapcsolódóan a műszaki tartalom és a pénzügyi elszámolás állomásainak pontos meghatározása.

A beruházás 2013-ban indulhat el, és 2,5-3 év alatt fejeződhet be.

Kapcsolódó hírek