Július 3-án indul a Regiojet első járata Budapestre

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.06.08. 18:00
400px_regiojet_vectron

A nemzetközi járatok újraindítási hullámának következő állomásához érkeztünk, a Cseh Vasutak korábban jelezték, hogy június 15-én indítják el a railjeteket Grácba és az expressz vonatokat Linzbe. A Regiojet magánvasút rákontráz, ő már pénteken, június 12-én elindít két vonatpárt naponta Bécsbe. Pozsony és kassa után így a Regiojet harmadik külföldi célállomása Bécs. A vonatok indulása Prágából 9:20-kor és 13:20-kor lesz, Bécsből visszafelé pedig 10:39-kor és 14:39-kor indulnak a járatok. Ehhez a két párhoz csatlakozik majd még egy járat, ami Bécsből Budapest Déli pályaudvarra közlekedik tovább. Egyelőre csak egy járatot indítanak el, ami 5:20-kor indul Prágából, fél tíz magasságában lesz Bécsben és körülbelül 12 óra táján érkezik be a Délibe. A járat párja 15:45-kor indul vissza Budapestről úgy, hogy az Bécsen keresztül késő este, háromnegyed tizenegyre Prágába érkezzen.

Már nagyon várjuk július 3-át

Jegyárakat, pontos menetrendet és további információkat még mindig nem közöltek a csehek, de egyelőre úgy látszik, hogy csak egy vonatpár közlekedik majd naponta Budapestre. A sárga vasút természetesen azt ígéri, olcsóbb lesz, mint az államvasutak. Belföldi utasok azonban nem vehetik igénybe a magánvasúti járatot! A RegioJet a már tőlük megszokott színvonalat ígéri: italok, wifi, napilapok, filmek, zenék, játékok mindhárom osztályon járnak az utasoknak, ételeket pedig vásárolni lehet majd.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek