Elhunyt a nyúli balesetben megsérült tolatásvezető

iho/biztos út   ·   2016.11.28. 10:06
400px_floydmelak_baleset

01:29 Sajnos nagyon rossz hírt kaptunk: az orvosok minden erőfeszítése ellenére elhunyt a balesetben súlyosan megsérült tolatásvezető. Túl sok vért vesztett, súlyos belső vérzése is volt.

Részvétünket küldjük a gyászoló családnak, barátoknak.

15:42 Eddig nem akartuk „reklámozni”, de úgy gondoljuk itt az ideje: az életet mentő, a Floydnál dolgozó mozdonyvezető Arnold Balázs, aki nekünk is írt már számtalan cikket, küldött fotót!

Balázs, körülbelül 20 perce próbálom frissíteni a szöveget, de rendre arra jutok, hogy elkezdek valamit írni, aztán kitörlöm. Mert nem lehet valójában kifejezni azt a helytállást, hőstettet, bátorságot, lélekjelenlétet, hidegvért, emberi nagyságot, amelyet tanúsítottál! Büszkék vagyunk rád! – a szerkesztőség nevében: Garai Szakács László.

14:50 Kisalföld-infó: „a sérültet súlyos, sokkos állapotban szállították a győri Petz-kórházba – erősítette meg a helyszínen szerzett információnkat prof. Oláh Attila orvosigazgató. Mint megtudtuk, a comb artériája sérült meg a tolatásvezetőnek, és a vérzést jó ideig a mozdonyvezető próbálta csillapítani. Mivel a tűzoltóknak kellett kivágniuk a fülkéből a sérültet, s a szakszerű segítség addig nem érkezhetett meg, ezért elmondható: életmentő volt mindaz, amit a mozdonyvezető a társáért tett.

A képre kattintva galéria nyílik (fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A sokkos állapotú beteget azonnal műtőbe tolták, a professzor elmondása szerint a vérzést el tudták állítani, így a páciens állapota már stabil. Mivel azonban több sérülés is keletkezett az artérián, ezért az orvosok azért küzdnek, hogy a férfi lábát megmentsék.”

11:39 Nyúlon ebben a vasúti átjáróban andráskereszt és stoptábla van, a teherautó sofőrje a rendőrség közlése szerint megállás nélkül hajtott át a síneken. A rendőrök megerősítették, a gázolajat szállító tartályok nem sérültek, nem szivárognak, robbanásveszély nincs.

A Vasútsor utcai átjáró Nyúl településen. Az utcakép ugyan 2011. decemberi, ám most is ugyanilyen az átjáró: azaz nincs fénysorompó, csak tábla

11:09 Információink szerint a mozdony totálkáros lett a balesetben. A gép rakott gázolajvonattal tartott Tarjánpusztára. A vezetőállás a felismerhetetlenségig összetört, -gyűrődött, a pálya 400 méteren rongálódott meg. A Floyd ex Class 56-os mozdonya ki is siklott.

* * *

A Kisalföld.hu információi szerint a búzát szállító kamion vezetője nem sérült meg a balesetben. A vonat rakománya között veszélyes anyag is található a feliratok szerint, a tűzoltók viszont nem tapasztaltak szivárgást a vagonokból. A mozdony két tengelye kisiklott az ütközés következtében. A tűzoltók a kamiont és a mozdonyt is áramtalanították. A mentés idejére a közúti és a vasúti forgalom is szünetel a helyszínen.

Floyd tehervonatának Melákjában két mozdonyvezető utazott, az egyik életveszélyesen sérült (fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A mozdonyban két mozdonyvezető utazott. Egyikük sértetlenül kiszállt, a másik azonban beszorult, a tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki, életért ezekben a percekben is küzdenek a mentősök.

Korábban írtuk:

Hétfő reggel kilenc óra tizenöt perckor Győrszabadhegy és Pannonhalma állomások között, Nyúl megállóhelynél egy vonat kamionnal ütközött. A baleset miatt a pálya lezárva, a helyszínelés ideje alatt az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek