Kamionra kapaszkodott egy orosz sofőr

iho/közút   ·   2012.01.23. 10:53

A záhonyi rendőrkapitányság őrizetbe vétel nélkül eljárást indított közúti veszélyeztetés miatt egy 52 éves miskolci férfi ellen, aki 2012. január 20-án a Komoró VIP Trans parkolójában az általa vezetett járműszerelvénnyel elinduláskor nekiütközött a mellette jobb oldalt parkoló tehergépkocsinak, amit nem észlelt – írja a Boon.hu.

Ekkor a balesetet észlelő 36 éves orosz férfi, aki a másik tehergépkocsit vezette, jelezte a gyanúsítottnak, hogy baleset történt, ezért álljon meg. A férfi ekkor megállt, de ezt követően megindult a kamionjával a 4-es főúton Kisvárda felé. Az orosz sofőr ekkor felugrott a kamion jobb oldalára és verte a tehergépkocsi oldalsó ablakát. A miskolci férfi megállt, a sértett pedig átszaladt a gépkocsi bal oldalára, és az ott lévő lépcsőre ugrott fel. Ekkor a jármű ismét elindult úgy, hogy a kamion bal oldalán a lépcsőn kapaszkodott a sértett.

A teherautóba kívülről kapaszkodó férfit több autós is észlelte, akik hívták a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság központi ügyeletét, akik azonnal járőrt indítottak a gépkocsi megállítása érdekében. A járőrök a tehergépkocsit egy dombrádi üzemanyagtöltő állomáson találták meg álló helyzetben, aminek a fülkéjében ekkor már bent ült a kamion magyar vezetője és mellette az orosz állampolgár.

A tehergépkocsi tachográfkorongja szerint volt olyan eset, hogy 70-80 kilométer/óra sebességgel is haladt a magyar férfi tehergépkocsijával, és a komorói parkolótól 20-25 kilométert tett meg úgy, hogy közben a lépcsőn kapaszkodott a sértett. Az eset során személyi sérülés nem történt.

A magyar férfit az ügyben gyanúsítottként hallgatták ki, aki azzal védekezett, hogy azért nem állt meg észlelve az idegen nyelven kiabáló férfit, mert megrémült tőle, és félt, hogy az rá fog támadni. Amikor azonban már látta, hogy megnyugodott, megállt tisztázni a körülményeket.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Szállítmányozás Nagyvasút

Lengyel kamionokkal szállítják el az Eperjeske-Rendezőn rekedt orosz tehervagonokat

iho/vasút   ·   2024.04.08. 12:35

Az Ukrajna elleni támadás megindulásakor az Oroszországi Vasutak többezer vasúti teherkocsija rekedt külföldön, Magyarországon, a záhonyi átrakókörzetben körülbelül nyolcszáz. Tavaly nyári nagy elszállítási hullámuk után újra konvojban közlekednek a szétszerelt vagonokkal megrakott trélerek.