Kárpótlás a netes jegyvásárlás károsultjainak

iho/vasút   ·   2011.08.27. 19:54

A szerda este óta nem működő webes vonatjegy-vásárlási rendszer miatt voltak, vannak olyanok, akik kifizették az interneten jegyüket, de azt nem tudták, tudják kinyomtatni a nem működő pályaudvari automatákból. A MÁV-Start az így járt belföldi utasok ügyét házon belül tudja kezelni: a jegyvizsgáló nem büntet, ha az utas bediktálja email-címét és vásárlásának időpontját.

Sokkal nehezebb helyzetben vannak a külföldre utazók, ha kifizették jegyüket a világhálón. A külföldi kalauzok természetesen követelik a jegyet, ezért azt újra meg kell vásárolniuk, esetleg drágábban, mint a korábbi, kedvezményes jegyet. Ha sikerül megszerelni a rendszert, a Start természetesen levonás nélkül visszafizeti majd a második jegy árát, de akkor is sok kellemetlenség, utánjárás és kényszerhitelezés vár az így járt utasokra.

Őket fogják kárpótolni a Start által szombat este kibocsátott közlemény szerint: ötezer forintonként ötszáz forintnyi (jegyvásárlásra használható) utazási kupont kapnak.

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.