Kelenföld a vágányzár alatt

Joó Ferenc   ·   2018.10.06. 15:15
kelenfold-okt6_400

Csütörtökön két hétre bezárt a Déli pályaudvar, a legtöbb vonat Kelenföldön fordul, de van néhány, amelyik a Keleti pályaudvarra fut be a vágányzár alatt. Kelenföldi mintavételünk persze nem reprezentatív, mivel szombaton reggel kilenckor jártuk körbe az állomást. Ettől függetlenül az utasforgalom nagy volt, hiszen a szép idő sokakat kirándulásra késztetett.

A mozdony vontatta szerelvényeket egy Bobó tologatja az induló- és érkező vágányok, valamint a tároló közöttt (fotók: a szerző)

Egy átmenő állomás életében mindig nagy esemény, ha személyszállító vonatok kiinduló- és végpontjává avanzsálódik. Mindez viszont több kérdést is felvet, úgy mint a szerelvények tárolása, takarítása, a zárt rendszerű vécék ürítése, a mozdonyok forgatása a szerelvények körül, és így tovább. A kelenföldi vasútállomás személyzetének és a MÁV-Startnak mindebben már rutinja van, hiszen nem először fordul elő, hogy több napra lezárták halaszthatatlan felújítások miatt a Déli pályaudvart.

A megnövekedett kelenföldi utasforgalom a BKV járatain is nagyobb terhelést okoz, elsősorban a 4-es metrót veszik célba a vonatokról leszálló utasok. És persze a BKK jegykiadó automatáit, ahol még a vasúti jegykiadóknál is hosszabb sorok álltak. A Vonatinfo mobiltelefonos applikáció sikerén felbuzdulva szívesen látnánk végre hasonlóan okos jegyvásárlási lehetőséget a fővárosi közlekedésben is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek