Légibaleset Tajvanon, sok a halott

iho   ·   2014.07.23. 15:47
cim

A baleset a Transasia légtársaság B-22810 lajstromjelű ATR-72-es légcsavaros-gázturbinás gépét érte. A regionális utasszállító 54 utassal és négyfőnyi személyzettel a fedélzeten a Kaohsiung–Makung járatot repülte, és Tajvan délkeleti partjainál, Penghu szigetén, Makung repülőtere 02-es pályájára készült leszállni.


A megközelítés közben azonban a gép vagy ezer méterrel a küszöb előtt megsüllyedt, lakóépületeknek ütközött és kigyulladt. Az időjárási körülmények feltehetően nagyon rosszak voltak, hiszen a baleset idején söpört át a térségen a Matmu tájfun.


Egyes hírek szerint a szerencsétlenség a gép második leszállási kísérlete során történt. Ugyanakkor nem világos, hogy kényszerleszállást kellett-e a gépnek végrehajtania, vagy az első megközelítés nem sikerült, a második pedig a viharos időjárás miatt végződött a lakóépületbe való becsapódással.

Az Aviation Safety Network szerint viszont nem megközelítés, hanem átstartolás közben zuhant le a gép.

A BBC értesülése szerint a tájfun miatti repülési tilalmat nagyjából a gép felszállásával egyidőben lefújták.  A helyi sajtó jelentései szerint az időőjárás repülésre alkalmas volt, a látótávolság 1600 méter volt a baleset időpontjában, két gép pedig a szerencsétlenül járt ATR-72-es előtt szállt le ugyanazon a pályán.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.