Kerékpáros turisztikai fejlesztés indul a Balatonnál

MTI   ·   2019.04.26. 13:40

A Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) elnöke, Princzinger Péter a program pénteki, keszthelyi nyitórendezvényén elmondta: a balatoni kerékpáros turisztikai szolgáltatások fejlesztését célzó, 1,2 milliárd forintos támogatású program keretében a Balaton háttértelepüléseit is érintő kerékpárutakat jelölnek ki, pihenőhelyeket és szolgáltató létesítményeket alakítanak ki. A 2020 végén záruló program révén teljes értékű tavaszi és őszi turisztikai kínálatot kívánnak nyújtani, de téli elfoglaltságokat is kínálnának, amelyekről hatnyelvű tájékoztatást is nyújtanának.

A Balaton esetében az az elképzelés, hogy 365 napos desztináció legyen, ne csak a hathetes nyári szezonra koncentrálódjon a turizmus. A most induló balatoni projekt keretében feltérképezik és kijelölik a Balaton térségében a meglévő 206 kilométeres bringakörúton kívül a további, várhatóan hatszáz kilométernyi kerékpározható útvonalat. Ezek összekapcsolásával egy nagyjából háromszázötven kilométeres "Nagy-Balaton" körutat is kialakítanak a háttértelepülések, az ott lévő szállások, szolgáltatások bekapcsolásával. Három kiemelt szolgáltatóközpontot, valamint száz pihenőhelyet alakítanak ki, továbbá egy készülő adatbázis segítségével hatnyelvű tájékoztatóanyagokat és webes alkalmazást is készítenek a kerékpáros turisták számára.

A megvalósításban a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt., a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Zrt. és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány is partner. Korábban tizenhárom szakmai szervezet írt alá szerződést a projekt megvalósítására. Három kiemelt helye lesz a szolgáltatásoknak, így Keszthely mellett Balatonfüreden és Balatonföldváron alakítják ki a főbb központokat.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Áprilistól augusztusig Fertő-táj vonatokat közlekedtet a GYSEV

GYSEV/iho   ·   2024.04.13. 12:00

A vasúttársaság Sopron és Nezsider között elsősorban turisztikai céllal indított járatainak az a célja, hogy környezetbarát vasúti közlekedéssel minél többen felkeressék az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Fertő-táj magyar és osztrák oldalának településeit, látnivalóit.