Kerékpározásra biztatnak a tömegben terjedő koronavírus elkerülésére

iho/zöldút   ·   2020.03.14. 13:40
koronavirus_kerekparozas0

„Biciklin szabad levegőn, a nyomasztó tömegből kiszakadva, vírusoktól védettebben közlekedhetsz a mindennapokban, és a zárt edzőtermekből is kiszabadíthat a kerékpár” – üzeni a koronavírussal való fertőződéstől tartóknak a Magyar Kerékpárosklub. „Kerékpárral egyszerűen, olcsón, dugók és fertőzésveszélytől mentesebben, egészségesebben intézhetjük napi ügyeinket”.

A már bringázóknak is üzen a Kerékpárosklub, tőlük azt kérik, hogy segítsenek ismerőseiknek kipróbálni a biciklizést, legyen szó mindennapi útvonalak felfedezésétől kezdve technikai tanácsokon át szerelési tippekig.

„Nem baj, ha eddig nem tekertetek. Legyen ez egy lehetőség megváltoztatni a szokásokat! Ha pedig már bringával jártok, akkor segítsetek gyakorolni valaki másnak!” – mondja a biciklizés népszerűsítéséért dolgozó szervezet.

A bringázás elkezdéséhez nyújt segítséget a Kerékpárosklub honlapjáról letölthető Kisokos, amiben a biciklivásárlástól kezdve a mindennapos közlekedésig szedtek össze alapvető gyakorlati tanácsokat és fontos szabályokat.

A magyar lakosság nyolcvannégy százalékának egyébként elérhető egy saját vagy megosztott bringa, hatvanhét százaléknak van is biciklije, derült ki a Kerékpárosklub 2018-as reprezentatív kutatásából. Így a magyarok nagy többsége akár ma bringára ülhet, mondja a Kerékpárosklub.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek