Késéskompenzálás: plusz hét metrószerelvény

MTI   ·   2012.07.19. 08:36

Tarlós István főpolgármester az Inforádióban a 2-es metró vonalára megrendelt szerelvények kapcsán azt mondta: „Az előző vezetés által kötött rossz szerződésből adódóan súlyos, négyéves késedelem és egy választott bírósági vita folyik. Utóbbinál a főváros jó helyzetben van, de az eljárást a felek kölcsönösen felfüggesztették. Az Alstom cég hajlandó arra, hogy a főváros követelései fejében további szerelvényeket szállítson” – tette hozzá.

Közlése szerint a további szerelvényekre a 2-es és a majdani 4-es metró vonalán nincs szükség, ellenben jól hasznosulnának a „már-már veszélyes 3-as vonalon”. A kompenzáció valószínűleg hét szerelvényt, azaz 42 kocsit jelentene.

Ehhez arra is szükség van, hogy a 2-es vonal járműcseréjének az Európai Beruházási Bank (EIB) általi finanszírozását megszüntessék, a projekt átkerüljön a Közlekedési Operatív Programba, s így a kompenzációból és a felszabaduló hitelből le lehetne cserélni a 3-as vonalon futó 40 éves szerelvényeket is – mondta a városvezető.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Átkozott sorompók Szerbiában

iho/vasút   ·   2020.12.01. 18:00

Vajdaságban, de inkább egész Szerbián lassan már nem is újdonság, ha egy nem működő fény- és félsorompóval biztosított, vagy esetleg éppen működő berendezésű, esetleg csak kitáblázott közúti-vasúti átjáróban baleset történik.