Kész a jászberényi elkerülő

iho/közút   ·   2022.08.20. 15:00
00_jaszberenyi_elkerulo

Egy régen várt út épült meg a NIF Zrt. beruházásában.

A Jászberényt elkerülő út

  • első üteme déli irányban 6,3 kilométeren 2005-ben,
  • a második ütem délkeleti irányban 2,7 kilométeren 2009-ben

épült meg. A beruházáshoz kapcsolódik a város elkerülésében ugyancsak fontos szerepet betöltő, az önkormányzat által több ütemben felújított, 2,4 kilométer hosszú Felsőmező út is, aminek munkái 2010-ben készültek el.

(fotók: NIF Zrt.)

A most átadott harmadik ütemben megépült új, kétszer egy sávos út a 32-es utat a 31-es úttal köti össze 4,5 kilométer hosszon. Az útszakasz a tervezési szakasz elején a 32-es útnál nyomvonal-korrekcióval indul, annak végén a 31-es úti csomópontnál a meglévő körforgalomhoz csatlakozik. Az új nyomvonal és a 3203-as Gyöngyös–Jászberényi út keresztezésében egy huszonöt méter sugarú, négyágú körforgalmú csomópont valósult meg, aminek gyöngyösi ágát százötven méteren hosszban, a jászberényi ágát ötszáz méteren újították fel. A környező ingatlanokat 2,5 kilométer hosszú szervizúthálózaton lehet megközelíteni. Az új nyomvonalat érintő Gyilkos ér I. belvízcsatorna és a Kis-Gyilkos csatorna közös medre felett tizenkét méter hosszú, kéttámaszú, előregyártott vasbeton tartós gerendahíd épült. A Zagyva folyó keresztezésében háromnyílású, 66,2 méter hosszú előregyártott, vasbeton tartós gerendahíd épült.

A megépült útszakaszon a közlekedők kétszer egy sávon, kilencvennel autózhatnak. A burkolat szélessége 7,5 méter, az útkorona szélessége 12 méter.

A harmadik ütem fejlesztése az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósult meg. A kivitelezést a Colas Út Zrt.–He-Do Kft. közös ajánlattevő végezte, nettó 4 milliárd 947 millió 644 ezer 8 forintból.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek