Kész a Makó melletti körforgalom

iho/közút   ·   2022.06.06. 09:00
00_makoi_korforgalom2022

Átépítették a 430-as főút és 4432-es út kereszteződését, lényegesen biztonságosabbá téve a korábban balesetveszélyes csomópontot.

A munkálatok elvégzésének ideje alatt a forgalom nem állt meg, a kivitelezés ideiglenes forgalomterelés mellett, végig az ütemtervnek megfelelően haladt. Mivel a csomópont építési munkáit érintette a 430-as főútról érkező nagy forgalom, így precíz, pontos tervezést és kivitelezést igényelt, hogy a fejlesztés megvalósulása mellett a közlekedés zavartalanul haladjon az érintett szakaszon.

(fotók: NIF Zrt.)

A beruházással egy négyágú körforgalom épült meg, valamint a hozzá tartozó közvilágítás kiépítése, egy közcélú elektromos hálózat kiváltása 162 méteren, továbbá gázvezeték védelembe helyezése 24 méteren. A munkák előrehaladásának köszönhetően, a vállalkozóval 2021 júliusában megkötött szerződés teljesítési határidejénél több mint egy hónappal korábban megindulhatott a közúti forgalom az új csomópontban. A beruházás elsődleges célja a balesetek számának csökkentése és a hatékonyabb közlekedés biztosítása volt.

A fejlesztés a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában, a Délút Kft. kivitelezésében, hazai forrásból valósult meg nettó 289 millió 912 ezer 170 forintból.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek