Kész az első pesti CAF

iho/vasút   ·   2015.02.05. 10:40
elsocaf0

A BKK Facebook-oldalán megjelent beszámoló szerint Zaragozában és Beasainban, Baszkföldön gyártják a megrendelt negyvenhét szerelvényből álló flottát. Az első elkészült villamost a Nemzeti Közlekedési Hatóság és a BKK szakemberei gyártóművi ellenőrzésen megtekintették a héten Spanyolországban. A 2201-es márciusban érkezik Budapestre, további spanyolországi hatósági vizsgálat után. Ezt követően kezdődnek meg a villamos típusengedélyezéséhez szükséges tesztek, fék- és futáspróbák az 1-es és a 3-as villamos vonalán.

Ilyen lesz belül. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: BKK Facebook-oldala)

Az első járművet tavasszal és nyáron továbbiak követik majd, az idei évben várhatóan huszonöt rövid (harmincnégy méteres) villamos érkezik Budapestre. A sikeres tesztek után az első CAF villamosok várhatóan ősztől állnak forgalomba a budapesti villamosvonalakon. A rövidebb villamosok a 3-as vonalra, a budai fonódó villamoshálózatra, azaz az Óbuda és Újbuda között a jövőben közlekedő 19-es és 61-es vonalra kerülnek. A mai Combino villamosoknál is valamivel hosszabb, ötvenhat méteres szerelvények pedig az 1-es villamos vonalán járnak majd. Az első vonal, ahol az új járműveket kipróbálhatják az utasok, előreláthatóan a közelmúltban felújított, négy kerületet is érintő 3-as villamos vonala lesz.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek