Készülnek a GYSEV új Flirtjei

iho   ·   2014.06.17. 21:15
00kicsi

A GYSEV-nél 2013 decemberében álltak forgalomba a svájci gyártó járművei, az újabb hat Flirt várhatóan 2015 első negyedévéig érkezik. A hatból három kocsiszekrény már korábban elkészült, a negyediket június 16-án adták át a Stadler szolnoki üzemében. Az elkészült szekrényvázakat tréleren szállítják a lengyelországi Siedlcében található üzembe, készre szerelésre.

(forrás: GYSEV)

 

A hatból három jármű várhatóan már 2014 őszére elkészül, az új motorvonatok a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd, a Sopron–Győr és a villamosítás befejezése után Csorna–Szombathely között áll forgalomba, kiváltva a mozdonyos vonatokat. A flotta beszerzési ára 33 millió 348 ezer euró, azaz nagyjából 10,5 milliárd forint, amelyet a GYSEV teljes egészében uniós támogatásból fizet.

Az új Flirt motorvonatok a nyári közlekedés minőségén is javítanak. A már közlekedő négy szerelvény segítségével könnyebb a kerékpárral utazás, gyorsulóképességük pedig a menetrendszerűséget javítja – áll a GYSEV sajtóközleményében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek