Két Ryanair-Boeing összeakadt a földön Dublinban

iho   ·   2014.10.07. 09:52
ryandublin_cim

A diszkont légitársaság egyik Boeing 737-800-asának bal szárvégfüle ütközött egy másik Ryanair-737-es jobboldali vízszintes vezérsíkjával. Amint arról az Aviation Safety Network beszámol, a winglet felső része letört és beleszakadt a másik gép vízszintes vezérsíkjába. Mindkét gép indulóban volt, az egyiket épp kitolták az állóhelyről, amikor a baleset történt.

Utasok Twitteren megjelent képei: az egyik gép hiányos wingletje...

Az Irish News szerint a járatok mindkét gép esetében késtek, de viszonylag hamar helyreállt a forgalom, és a gurulás közben történt incidens a repülőteret sem bénította meg, az érintett gépek utasait visszavitték a terminálra.

...és a másik vízszintes vezérsíkja a beleakadt winglet-darabbal

Az ír légügyi hatóság jelezte, hogy a vizsgálatot megkezdték, sérülés nem történt, a dublini nemzetközi repülőtér már az incidens után fél órával teljesen normálisan működött, ugyanakkor némi késésre lehet számítani bizonyos járatok esetében. A Ryanair rövid közleményben kért elnézést az utasoktól, magáról a történtekről csak annyit emelt ki, hogy a gépek „lassan gurultak”.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek