Két szakaszon is megújul 4-es és 6-os villamosok pályája

iho/vasút   ·   2018.06.04. 13:45
400px_combino

A nettó 2 milliárd 30 millió forintos beruházás során Pesten az Oktogon és a József utca között, Budán pedig a Széna tér és Margit utca között újul meg a nagykörúti villamospálya felépítménye. A pesti oldalon a TTDExpert Zrt. egy három kilométeres szakaszt újít fel. A munkálatok során elbontják az utoljára még a kilencvenes évek közepén felújított villamosvágányt, majd újat építenek helyette. A BKK tájékoztatása szerint az érintett szakaszon, vagyis az Oktogon és a 32-esek tere megállók között az iskolai szünetben, vagyis június 16-tól pótlóbuszok közlekednek. A budai oldalon, a Széna tér és a Margit híd budai hídfője közelében található Margit utca közötti 1,6 kilométernyi szakaszon a Colas Alterra Zrt. fog dolgozni.

Két szakaszon is átépül a 4-6-os villamosok pályája a nyári szünet alatt. Az érintett szakaszokon villamospótló buszok fognak közlekedni (fotó: Vörös Attila)

A felújítás során korszerű felépítményű pályát építenek, amely a későbbi karbantartási munkát a mostaninál gyorsabbá, egyszerűbbé teszi. A június közepén kezdődő rekonstrukció idején a pótlóbusz útvonalán buszsávot hoznak létre, a közúti forgalom számára irányonként egy-egy sáv áll majd rendelkezésre – írja a Magyar Építők.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.