Két villamos utoléréses balesete Zágrábban

iho/biztos út   ·   2013.01.10. 19:36

Január 10-én délelőtt 11 óra 5 perckor két villamos ütközött Zágrábban, a Maksimirska utcában. A baleset oka valószínűleg a hátul közlekedő 7-es villamos fékberendezésének meghibásodása, írja a Jutarnji List.

Az elöl közlekedő, éppen álló 4-es villamosba a 7-es teljes sebességgel belerohant. Az első, alacsonypadlós és újabb gyártmányú villamosnak a hátsó ablaka tört be, míg a 7-esnek az elülső, vezetőfülkéhez tartozó szélvédője. A 7-es villamos vezetője, miután a szélvédő ezer darabra tört, sokkot kapott. A traumatológiai klinikára szállították, sokkot kapott. Már 19 éve dolgozik a szakmában, rendszeresen jár orvosi kivizsgálásra, a vérében pedig nem tudtak alkoholt kimutatni. Az emberi mulasztás tehát kizárható, a baleset oka a 7-es villamos már erősen koros szerelvényének fékmeghibásodása.

Ami a villamosok utasait illeti, tizenkilenc sérültet szállítottak kórházba, ebből tizenhárom súlyos sérült. Többségük a hátul közlekedő 7-es villamoson utazott.

„Azt hittem, megint bomba robbant”, utalt a tegnapi robbantásra egy, a baleset idején ott tartózkodó járókelő.

A villamosforgalmat 12 óra 30 perckor vették fel újra, addig a villamosok rövidített útvonalon, a Kvaternikov térig közlekedtek.

Zágráb belvárosában történt a baleset<br />(fotó: Dragan Matić/Cropix)

Kapcsolódó hírek