Kettős biztberhiba, jelentős késések a Balaton felé

iho/vasút   ·   2019.07.16. 16:56
400px_keses_szabadbattyan

A MÁV-Start közleménye szerint Székesfehérvár és Szabadbattyán, valamint Kelenföld és Tárnok között meghibásodott a biztosítóberendezés, emiatt a székesfehérvári vonalon az elővárosi vonatok esetében harminc-negyven, esetenként negyven-hatvan, a Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa (30-as) és a Székesfehérvár–Tapolca (29-es) vonalakon közlekedő távolsági járatok esetében pedig hatvan-százhúsz perccel hosszabb menetidőre számíthatnak az utasok. A torlódások elkerülése érdekében egyes járatokat nem indítanak el, Székesfehérvárnál és Szabadbattyánnál összekapcsolnak vonatokat, illetve az utasokat átszállítják.

Szabadbattyánnál és Tárnoknál is elromlott a biztber, a balatoni vonalakon a többórás késések sem ritkák

A szakemberek a biztosítóberendezés gyártójának bevonásával dolgoznak a berendezések javításán, egyelőre azonban nem tudni, hogy mikor állhat vissza a menetrend szerinti közlekedés a vonalakon. A menetrend szerinti forgalom helyreállításáig a Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa és a Székesfehérvár–Tapolca vonalakon közlekedő vonatok felármentesen vehetők igénybe, azaz nem kell megváltani a hely- és/vagy pótjegyet. A pót- és helyjegy nélküli utasok csak a szabadon maradt helyeket foglalhatják el a helyjegyes járatokon, az előzetesen megváltott pót- és helyjegyek a vonatokra továbbra is érvényesek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek